luni, 12 mai 2014

Bărbatul mai periculos ca un virus                                     
                 


    De la început, menţionez că nu sunt o feministă care vrea să atace cu sabia scrisului bărbaţii. Îi iubim. Avem nevoie de ei. Sunt jumătăţile noastre. O lume fără ei ar fi doar roz şi ni s-ar face rău de la atâta culoare de fete. Albastrul lor, egal cu gândirea raţională, ne echilibrează.

  Dar sunt o fată care a trecut prin câteva experienţe de viaţă şi s-a maturizat suficient cât să poată deosebi bărbaţii adevăraţi de cei care doar se pretind a fi.

Bărbatul cel mai periculos pentru o fată e urmaşul lui Casanova, legendarul cuceritor şi frângător de inimi, şi e evident că oricine mă citeşte l-a întâlnit cel puţin o dată sau a auzit despre un asemenea bărbat-armăsar-viril.

    Bărbatul acesta nu are în toate cazurile carneţelul negru după care s-au făcut filme, în care să-şi scrie cuceririle dar are un telefon cu o agendă în care a trecut zeci de ,,amore”.
Foloseşte vorbe şi declaraţii frumoase şi dacă e nevoie bani şi cadouri ca să ajungă în cearceafurile fetelor.
   Călătoreşte din braţe în braţe de femeie în căutarea celei care să-i umple un gol. Acel gol are forma lui Dumnezeu şi a femeii create pentru el, dar cuceritorul e prea mândru ca să-L invite pe Dumnezeu în viaţa lui şi prea nesimţitor ca să îi pese că există o singură femeie care îl va iubi mai mult decât toate desfrânatele la un loc. O relaţie nu avansează la iubire dacă e întinată de păcatul trupesc. Cei doi iau lacom plăcerile oferite de trupul celuilalt dar nu îşi cunosc inimile. Nu au timp între două partide de sex. Creierul cuceritorului secretă anumite substanţe chimice în timpul actului sexual, care îl fac dependent de trupurile femeilor ca de un drog.


   Face din ritualul de cucerire o artă şi dă lecţii neiniţiaţilor. Dar nu vorbeşte despre problema lui numărul 1: nu poate fi al nici unei femei. E al tuturora, ca o toaletă publică şi, totuşi întreg şi complet nu e al nimănui. 
   Un bărbat adevărat nu cucereşte decât o singură femeie în viaţa lui pe care nu o duce în dormitor decât în noaptea nunţii. Un bărbat aşteaptă şi îşi ţine trupul în control.
Un băieţel în trup de bărbat nu îşi poate amâna împlinirea nevoii sexuale până la căsătorie. El vrea prăjitura ca un bebeluş şi o vrea ACUM. În numele ,,iubirii".
 ,,Omul care nu este stăpân pe sine este ca o cetate surpată şi fără ziduri"(Proverbe 25:28).

   Bărbatul cel mai periculos nu e playboy-ul despre care am scris până acum. Cel puţin, nu ar trebui să fie un pericol pentru fetele creştine. Pentru fetele mature şi cuminţi. Pentru cele care ştiu ce fel de tată vor pentru copiii lor. Ele îl citesc şi se ţin departe de el. Nici un om, bărbat sau femeie, nu vrea ca partener de viaţă un ,,cotor” de măr. Fiindcă în acest stadiu ajunge cuceritorul. Mărul lui ( frumuseţea, sănătatea, sentimentele etc.) e mâncat de femeile playgirl.
  Se întâmplă ca unui Casanova ieşit din ,,branşă” să îi vină cheful de un angajament pe viaţă şi să aibă pretenţia ridicolă ca viitoarea lui soaţă să fie virgină. Cererea lui în căsătorie ar putea suna aşa: ,,Mărule frumos şi întreg, vrei să te căsătoreşti cu un cotor? Promit că la nuntă nu vor face coadă în spatele nostru toate femeile care m-au văzut gol. O să scap de ele până atunci. Unele mă mai caută.” 
Dar el nu e de luat acasă pe termen lung pentru a deveni din taur comunal bărbatul unei singure ,,vaci". Întotdeauna i se va face poftă să mânânce şi din iarba vecinului, apoi se va întoarce la soţia care îl iubeşte şi iartă, ca apoi să o ia din nou de la capăt cu plimbările.
        Cine poate schimba un Casanova? Doar Cel care schimbă şi un hoţ, un mincinos, un egoist, un lacom, un leneş sau un criminal. Dintr-un cuceritor de profesie, Dumnezeu îl transformă prin naşterea din nou în prinţ de dorit pentru o căsătorie fericită. Echipat cu o inimă nouă. Cu gânduri şi dorinţe curate. Începe să iubească altruist, în loc să folosească oamenii.
       
          Dar bărbatul mai periculos ca un virus e cel care deşi a fost transformat, continuă să rănească fetele. Datorită faptului că cele mai multe probleme le-a avut în domeniul relaţiilor cu sexul opus, dacă nu se lasă învăţat de Dumnezeu şi de alţi bărbaţi care sunt modele de urmat, cum să se poarte cu fetele şi cum se câştigă mintea şi inima unei fete, ar fi bine să nu se căsătorească pentru că are ,,gheare şi colţi" sub aparenţa evlaviei lui. Cade la teste pentru că nu creşte în domeniul în care e cel mai slab şi vulnerabil. 
   Voi folosi o ilustraţie. Dacă un om are probleme cu un picior şi în loc să îl trateze îl neglijează sperând că durerea va trece de la sine, şi are grijă de alte părţi din trup în schimb, nu va obţine altceva decât boală. Posibil să se îngraşe până va avea un stomac cât o minge şi să aibă toate organele sănătoase, la ce îi foloseşte dacă nu mai poate umbla?!
  
    E periculos un bărbat creştin care face performanţă în cunoaşterea doctrinelor biblice, dar cade la practică în relaţia cu o fată.
 E periculos când nu poate plânge în faţa viitoarei lui soţii şi să îi ceară iertare că a dăruit altor femei ce era de drept numai al ei. 
E periculos când crede că i se cuvine totul doar pentru că e o făptură nouă în Cristos. Mireasa lui Cristos nu Îi spune Mirelui : ,,Eu te merit! Merit totul. De fapt, nu eu am nevoie de Tine, ci Tu de mine." O atitudine de genul acesta întâlnită la un fost Casanova e mai toxică ca gazele de şist. Îţi frânge inima.
      E mai periculos ca un virus pentru că ai încredere în el la început şi aşteptări să se poarte ca un prinţ, nu ca fostul Casanova. După ce îţi administrezi nişte discuţii cu un astfel de bărbat, realizezi că e un ,,medicament" amar. A nu se lua decât prin prescripţie de la Dumnezeu şi după ce periculosul a trecut prin cabinetul Medicului Suprem ca să-i fie scoşi toţi ţepii din inimă. 

       

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu