luni, 28 iulie 2014

Femeia-vară                               


Femeia care se identifică cu anotimpul vara este un ,,pieton" care traversează zilnic mai multe stări emoţionale şi caută mereu să fie surprinsă cu ceva de viaţă. Asta pentru că se plictiseşte repede şi totuşi nu e superficială. Lucrurile profunde nu le abandonează. Marile iubiri ale ei o consumă ani de zile şi poartă visuri în ochi de aceea puţini o înţeleg. 
      De cele mai multe ori îţi doreşti să te numească cel mai bun prieten al ei, alteori cuvintele ei pasionale şi izbucnirile te fac să o iubeşti şi să o urăşti în acelaşi timp. Dar nu poţi trăi fără numărul ei de telefon în agendă. Precum ţărâna de pe câmp, oamenii au nevoie de ploi cu tunete şi fulgere, urmate de mângăieri suave ca atingerea unei mame. Acesta e efectul domnişoarei cu personalitate de vară. 
Ea creează un loc în inima ta pe care nu îl mai poate ocupa nimeni şi nu-ţi întoarce umerii când ai nevoie de consiliere şi sfaturi. 
E adevărat că ei îi plouă des în suflet dar asta îl menţine verde şi tonic şi în timp ce încearcă să rezolve problemele altora, primeşte deseori răspuns şi la ale ei. Ea are curaj să sufere şi totuşi nu e prietenă cu suferinţa ci îi declară război când se întâlnesc şi astfel trec luni de zile, în care de afară tu vezi calm, graţie şi frumuseţe dar în interiorul ei e haos şi, pete de sânge îi stropesc camerele sufletului.

      Femeia-vară se cunoaşte foarte bine pe sine şi acesta e unul din aşii ei. Dacă crezi că îi spui ceva nou despre ea, află că mai întâi a trecut lupa ei mentală pe acolo şi a văzut pata despre care vorbeşti doar că ea a tras perdeaua orgoliului peste şi se va ocupa de problemă când va dori şi în special, când va fi singură. Ei nu îi place să îşi rezolve problemele în grup chiar dacă e foarte exteriorizată.
Se va baza pe doi sau trei prieteni de suflet sau pe ea însăşi. Confidentul ei favorit e Dumnezeu şi nu Îl ,,lasă" în pace până nu primeşte răspunsuri la rugăciuni. 

      Ea vrea să fie înconjurată de frumuseţe spirituală şi materială căci are în ea un dor după absolut şi nu se va simţi acasă până nu va umbla pe străzile perfecte ale cerului. Ea vrea totul de la tine sau nimic. Detestă un pahar umplut doar pe jumătate. Unul din defectele ei este acela că se retrage ca un melc în ea însăşi când trece printr-o perioadă grea şi s-ar putea să nu te caute zile în şir dar poţi avea garanţia că totdeauna eşti în gândurile şi rugăciunile ei.

      Ei îi plac oamenii care luptă cu ea într-o dispută şi nu pleacă indiferenţi după primele replici. Faptul că stai şi încerci să lămureşti problema, o face să simtă că îţi pasă. E dezechilibrată ca o ploaie de vară care vine şi trece repede dar mai sănătoasă la cap ca o femeie de tip-iarna care se reprimă şi se consumă în tăcere. 
      Nu există niciun ,,remediu" pentru lucrurile care nu-ţi plac la ea decât iubirea. Iubeşte-o şi mai mult şi asta o va dezarma iar cuvintele calde şi prietenoase îi vor opri furtunoasa exprimare. Femeia-vară te roagă să o scuzi că te ,,pătează" când intri în contact cu ea. I-a murit o parte importantă din ea, abia a apucat să o îngroape şi îi picură sânge de la răni precum stropii de ploaie pe firele de iarbă. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu