miercuri, 8 octombrie 2014

Meseria de escroc sentimental


                     Fişa postului:

Sex: Bărbat

Ocupaţie: Demolarea inimilor

Nickname: Buldozer

Trăsături fizice: De regulă, e brunet cu ochi albaştri sau căprui. Frumuseţe ieşită din comun

Orarul de lucru: Tot timpul când intră în contact cu o prezenţă feminină

Religie: Baptist sau penticostal, evanghelic "licenţiat" în flirt


         O să te facă să-l iubeşti şi să suspini după el, şi o face într-un mod foarte subtil, atât de subtil încât, dacă înainte să-i cazi în plasă ţi-ar spune cineva despre caracterul şi faptele lui, nu ai crede, orbită fiind de spiritualitatea afişată. El este lider în orice grup sau măcar iese în evidenţă în turmă. E atât de natural încât zâmbetele ce le dăruieşte generos fetelor, discuţiile cu două înţelesuri şi alte minuni pe care le face în numele iubirii frăţeşti, par necesare şi mulţi bărbaţi mai tineri îl vor copia.


      Escrocul sentimental nu şi-a conservat niciodată inima, că doar nu trăieşte în epoca de piatră şi fiind avansată tehnologia pământului pesemne că şi Dumnezeu dacă i-a şters istoricul cu fetele, îi trece uşor cu vederea consecinţele şi închide ochii la sângele ce curge din inimile frânte. Cel puţin aşa crede licenţiatul în flirt.  Poate nu o spune sau gândeşte cu exact aceste cuvinte dar, draga mea, vei auzi de la el cuvinte precum: "dacă Dumnezeu ţi-a iertat trecutul, problema e la persoana de lângă tine căreia îi este greu să te accepte ( muşcat, mâncat şi încercat dimineaţa, la prânz şi seara de către femeile din istoric)". 

El intră în căsnicie cu experienţă în toate domeniile, să nu te miri dacă nu te tratează ca pe un egal. Tu visai inocent la ziua nunţii pe când el se îmbrăca după o noapte petrecută în patul unei curve.

      Sunt prea directă? Pot fi şi mai mult. Escrocul sentimental nu e un personaj fictiv, ci reprezintă deja o reală ameninţare pentru fetele credincioase. Pur şi simplu, nu merită să aibă nici zece minute din timpul tău, dar o să îţi dai seama de asta după ce i-ai dat ani preţioşi. El cere mult şi oferă pentru scurt timp sau deloc.       
 De exemplu, dacă i-ai oferit adresa ta de facebook s-ar putea să îţi acorde atenţie o zi-două şi apoi să pună gheaţă peste focul pe care tot el, buldozerul uman, l-a aprins. Tu o să aştepţi ca o fraieră următorul lui mesaj care nici măcar nu a fost gândit de el, iar scris şi trimis nu o să fie nici dacă ai fi în pericol de moarte. 
Când îşi cumpără câte o haină nouă, ar trebui să ceară vânzătoarei să îi lipească pe guler sau mâneci un abţibild cu un semn de avertizare, simbolizând un şarpe care muşcă dintr-o inimă şi apoi scuipă bucăţile. 
      După ce face schimb de confidenţe cu o fată, o tratează peste câteva luni de parcă niciodată nu au vorbit şi nu mai rămâne nimic de spus, în afară de: Ce mai faci? Bine,Tu? Şi eu." Tocmai au minţit amândoi.

El nu fost şi nu va fi bine până nu se lasă de meseria pe care o are în relaţii, meserie care e în sângele lui pasional şi i se pare normală şi masculină; ea nu va fi bine până nu va întâlni un alt bărbat care să dea sens cuvântului "dragoste" şi să dovedească că "Te iubesc" nu e o formulă prin care obţii mâncare, haine spălate, sex, supunere, copii şi toate cele.

     Primul "Te iubesc" real şi dovedit l-a spus în urmă cu mii de ani Un Bărbat pe o cruce! Vrei să te mulţumeşti cu puţin de la un bărbat? Ia-ţi un profesionist în relaţii, un jucător ce ţine în mâini inimi, precum ţin alţii zaruri. Vrei mult?
 Ai grijă să însemni tu mult şi să trăieşti la standardele cerului. Nu privi decât spre un bărbat care a trăit versetele care vorbesc despre frângere, smerenie, blândeţe şi a-ţi purta crucea.
       Un bărbat cu cicatrici, dar un războinic spiritual, un bărbat puternic dar blând...merită să îi oferi a doua privire. Şi dacă nu mai există astfel de bărbaţi?!
      Nu mă întrebaţi pe mine, ci pe Cel care încă nu a închis fabrica Lui de bărbaţi buni.     

Un comentariu: