sâmbătă, 15 august 2015

Provocarea Liebster award

     Dacă e sâmbătă şi o zi cu mult soare dăruit de Dumnezeu, e timpul să ne protejăm de caniculă aşa că voi avea două ,,interviuri" în casă, la răcoare.....:) Am fost rugată de către două tinere bloggeriţe deosebite, una dintre ele îmi este pretenă apropiată, să răspund la întrebările lor şi o voi face cu mare drag.
    Leapşa Cătălinei:

 1. Care este culoarea ta preferată?
      Deşi îmi displace întunericul şi tot ce e asociat cu negrul ca stare, culoarea pe care o aleg fără să stau pe gânduri când e vorba de haine este negru. Elegantă şi îmi vine bine. Dar culoarea preferată va fi întotdeauna albastru deschis. Sper că nu am trişat vorbind despre două culori :)

 2. Există o culoare care să-ți creeze emoții pozitive? Dacă da, care?
     Nonculoarea alb.

3. Există o culoare pe care să nu o suporți? Dacă da, care?
    Culoarea maro închis pentru că mă deprimă şi culorile ţipătoare, kitchoase.

4. Există o culoare care nu-ți spune nimic? Dacă da, care?
    Fiecare culoare transmite un mesaj. Depinde de locul unde o întâlnesc. Dacă o regăsesc într-o poză, culoarea face parte din povestea vizuală şi spune multe despre stilul de viaţă sau gusturile protagoniştilor. Dacă e un tablou sau o poză cu natură, asociez culoarea cu diferite sentimente.

5. Care este culoarea care simți că-ți dă energie?  
    Roşu. Dar cu moderaţie. Prefer de regulă roşu în farfurie.

6.  Dacă ai fi o floare, ce culoare ai avea?
     Aş fi un bujor şi L-aş ruga pe Dumnezeu să îmi coloreze petalele cu roz pal.

7. Dacă ar fi să asociezi trei culori unei melodii preferate (nu contează genul) care ar fi asocierea (melodia și culorile vă rog)?
 Blessings-Laura Story (The Asidors 2014 Cover)
     
        Cea mai mare dezamăgire-mov, Binecuvântările deghizate în încercări-piese de puzzle albe peste fundal negru, Casa din cer care ne aşteaptă dincolo de furtunile acestei vieţi-albastru.

8. Cât de mult te influențează culorile în mediul în care lucrezi?
    Prefer culorile deschise şi calde pentru inspiraţie. În special când scriu.

9. Cât de mult te influențează culorile în mediul în care locuiești?
    Casa mea de vis este albă, un mediu cu mult alb şi decoraţiuni în culori calde ( verde, galben, albastru, crem etc.) pentru contrast. Dar şi casa în care locuiesc momentan este spaţioasă şi are culori deschise în decor prin urmare sunt influenţată pozitiv.

10. Care sunt culorile pe care le cauți când îți alegi un tablou?
      Îmi plac tablourile cu scene din natură şi mă orientez spre culorile primăverii.

11. Dacă există o întrebare la care ai vrea să răspunzi, (bineînțeles diferită de întrebările adresate de mine), acum e momentul, ești invitatul meu, scrie întrebarea și răspunsul.
      Culoarea care îmi aminteşte cel mai mult de relaţia mea cu Dumnezeu este albul. A fost prezentă la botezul meu şi va fi la nuntă dar cel mai mult ador să o regăsesc între paginile Bibliei.

       Leapşa Narcisei:

 1. Ce înseamnă Dumnezeu pentru tine?
     Cred că voi putea răspunde complet la această întrebare când Îl voi întâlni faţă în faţă dar răspunsul meu de acum ar fi: Tatăl care mă iubeşte necondiţionat şi îmi dă viaţa. Dar întotdeauna cuvintele nu-L pot descrie aşa cum merită.

2. Dacă ai fi nevoit(ă) să alegi între dragoste și adevăr, ce ai alege?
    Dragostea este Adevăr şi Adevărul este deasemenea şi dragoste aşa că nu pot fi separate niciodată. Domnul Isus a zis: ,,Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa."

3. Dacă Dumnezeu ar fi acum vizibil, lângă tine, ce I-ai spune?
    Aş tăcea şi L-aş lăsa doar pe El să vorbească. Am vorbit eu prea mult uneori şi inutil. Cred că ar vorbi doar inima mea.

4. Care este melodia pe care o asculți atunci când ești trist(ă)?
    Am mai multe melodii preferate dar mă încurajează cântarea ,,Mi-am pus nădejdea-n Tine" de la grupul Speranţa.

5. Care este ultimul sau cel mai relevant răspuns la rugăciune pe care l-ai primit?
    Este o întrebare grea pentru că aş putea scrie multe pagini şi toată rugăciunile ascultate ar fi relevante. Voi alege ceva recent şi aparent banal. Fiind secetă m-am rugat într-o zi luna trecută pentru ploaie. Simţeam că mă sufoc şi că nu se poate merge mai departe fără o ploaie bună. După câteva minute a început să plouă, a mai ieşit şi soarele dar continua să plouă în curtea casei mele şi eu stăteam în ploaie şi râdeam şi plângeam de bucurie. Dumnezeu răspunde şi la rugăciunile ,,mici" şi la cele mari.

6. Preferi muzica instrumentală sau muzica vocală?
    Ambele.

7. La ce te gândești când vezi frumusețea naturii?
    La Cel care a creat-o şi mă gândesc la persoane dragi cu care aş vrea să fiu în acele momente.

8. La cine apelezi prima dată când ai nevoie de ajutor?
    O altă întrebare grea. La Dumnezeu dar, din păcate am mai alergat şi la oameni prima dată. Mama este persoana care îmi oferă necondiţionat ajutorul.

9. Cum te raportezi la cei care nu cred în Dumnezeu: îi lași în pace sau ești preocupat(ă) de soarta lor?
    De regulă vorbesc cu ei când am ocazia sau creez contexte pentru discuţii. Uneori am ajuns la dezbateri dar când văd că nu mai ajută vorbele mă rog pentru ei.

10. Ai vreun verset preferat din Biblie sau vreun citat despre Dumnezeu, credință, dragoste?
      Da, tot capitolul 8 din cartea Romani este favoritul meu şi acolo găsesc cele mai profunde cuvinte despre credinţă şi dragoste. Când sunt tristă citesc din Romani 8.

11. Care crezi că este cea mai mare dovadă de dragoste pe care ți-a arătat-o cineva?
      Am primit multe dovezi de dragoste şi e greu să povestesc în câteva cuvinte tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine sau cei care mă cunosc cel mai bine şi totuşi mă iubesc. Cred că Dumnezeu îmi arată de doi ani încoace cea mai mare dovadă pentru că m-a atras într-o anumită călătorie a sufletului, o experienţă în care mă lasă să simt puţin din ce simte inima Lui pentru oameni şi să văd ce vede El. Sunt foarte onorată că a îngăduit să trec pe aici chiar dacă uneori pare a fi cel mai mare coşmar al meu devenit realitate. Dumnezeu e Dragostea şi El e în spatele tuturor dovezilor de iubire chiar dacă ele mai vin şi de la oameni.

    Mulţumesc pentru răbdarea de a mă citi!:)
    Aş vrea să dau leapşa mai departe lui Doroteea B. şi Cristina L...

Un comentariu:

  1. Frumoase și cuprinzătoare răspunsuri, Ella! M-a impresionat în mod deosebit cum Dumnezeu ți-a răspuns imediat la rugăciunea pentru ploaie.
    Mulțumesc pentru timpul acordat. :)

    RăspundețiȘtergere