vineri, 1 ianuarie 2016

Ce I-ai spune lui Dumnezeu dacă...? Două poveşti pentru începutul de anInvitația mea adresată dragilor mei cititori este sa citească doua istorisiri desprinse din viață, mai reale decât şi-ar dori protagonistele, şi ca să înțelegeți întrebarea din titlu, intrați în pielea celor doua femei, încălţaţi câteva minute papucii lor . Îngăduiţi-vă să trăiți sentimentele care le încearcă . La final, vă adresez încă o invitaţie. 

Imaginati-vă ca sunteți o fată tânără dar încercată de viaţă, care la 23 de ani are cicatrici cauzate de greşeli din trecut si de o relație dezastruoasă şi abuzivă . Însă te bucuri de o viaţă nouă şi I-ai cerut lui Dumnezeu să îţi scrie povestea de dragoste şi aparent, după câte ai îndurat, El se va milostivi să nu mai suferi în domeniul relaţiilor şi nu se vor produce erori în cer sau pe pământ în dreptul poveştii tale de dragoste.

Să spunem că nu crezi foarte mult, spre deloc în asa-numitul suflet pereche , deşi în adâncul tău ţi-ai dori să existe doar că nu pare posibil, omul cu care semeni fizic si sufleteste dar apoi ajungi să îl cunoşti , să vezi că e real şi parcă l-ai cunoscut dintotdeauna.
 Încă eşti fata care a suferit din cauza băieților şi ţi-e greu să mai ai incredere în cineva dar pentru că exista el, jumătatea descoperită de tine , natural precum curgerea unui izvor , începi să crezi şi să te comporţi de parcă e începutul unei povesti menite sa dureze o veşnicie. 

Totul pare ca se leagă...un timp. Totul e clar şi frumos pt tine , deşi nu simplu fiindcă dragostea nu e simplistă ci complexă , însă el nu poate vedea ce vezi tu şi simţi ce simţi tu. 


În toată ţara, poate chiar toată lumea dacă ai căuta, nu e altul cu care să semeni în suflet şi la chip şi inima ta îi poartă trăirile şi simți cu el precum se întâmplă cu doi gemeni. Dar vine o zi de vară când are loc o nuntă si nu esti tu mireasa!
    El o conduce la altar iar tu incepi să dormi de atunci cu Dumnezeu şi Biblia aproape de căpătai ca să nu îţi pierzi mințile . 
Ce Ii spui lui Dumnezeu atunci ?

Acum, imaginează-ţi o zi de iarnă şi o biserică unde o mulțime de oameni e adunată în jurul unui sicriu . Apropie-te puţin de tabloul aşezat pe sicriu şi observă că e soţul tău în poză şi tu...abia îţi simţi respiraţia de durere.  Pare a fi un cosmar din care ai vrea să te trezeşti în brațele lui dimineața dar aceste brațe nu vor mai fi calde şi primitoare de partea asta a veșniciei.

Tu ai rămas aici, o tânără văduvă de numai 25 de ani care va creste doi copii fara tată. Ai regreta ca te-ai căsătorit ? O, nu, ci mulţumeşti pt timpul avut cu bărbatul iubit însă inima îţi va sângera până vei muri la rândul tău de bătrâneţe, chiar dacă ai ajunge să îţi refaci viaţa. 
Ai avut ocazia să vezi văduve tinere dar te-ai gândit că ție niciodată nu o să ţi se întâmple . Nu meritai să ţi se întâmple, ai fost o fiică a lui Dumnezeu credincioasă, o soţie şi mamă devotată şi poate mulţi te-au luat ca exemplu. 
Ce Îi spui lui Dumnezeu ? 

Două femei privesc un sicriu . Fiecare a iubit un bărbat . Prima a trebuit sa îl îngroape "de viu" odată cu speranţele ei , a doua l-a avut pentru o vreme apoi îl redă lui Dumnezeu şi ţărânei.  Oare ce e mai dureros?
 Să şti că trebuia să fie al tău, să îți fi fost promis şi apoi să nu îl ai şi să trăiesti cu inima frântă, ştiind orice ar spune cei din jurul tău că nu vei mai putea iubi un alt bărbat ca pe el sau e mai chinuitor să îl fi avut pentru o vreme şi să plece prea tânăr , prea...lăsând în urmă doar amintiri şi copii care te vor întreba mereu unde e tata?

       O iubire silită să fie îngropată desi amândoi sunt in viață sau o iubire curmată de moarte ? Spune-mi, daca ai fi în locul celor două femei , ce I-ai spune lui Dumnezeu ? Invitația mea pe final e să îmi scrieţi comentarii cu răspunsul la intrebare. Aş dori să vorbiţi din inimă, dând răspunsuri sincere , nu teologice.

 Dacă ai ajunge în una din cele două situaţii , ce ai face ca să nu îţi pierzi credinţa ? Ce I-ai spune lui Dumnezeu?
Nu ştim ce aduce noul an şi cine va fi următorul protagonist al unei asemenea poveşti. Ce faci dacă vei fi tu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu