luni, 25 iulie 2016

De ce nu se căsătoresc fetele de (peste) 30 de ani?

                                    


Intru în ape tulburi. Știu asta. Subiectul a fost dezbătut intens, și un blogger ca Radu Constantinescu ar spune: pentru că nu vor! L-am dat pe el exemplu fiindcă știu că e unul din cei mai populari bloggeri, îl mai citesc și creștinii (din păcate), am tras și eu cu ochiul la postările lui. Are talent la mânuit cuvinte, dar nu îi împărtășesc cele mai multe opinii și valori. Să revenim la ale noastre. Postarea nu e despre Radu-nu îl laud, nici nu îl denigrez. Pur și simplu, afirm cam ce ar spune o voce a generației actuale de tineri. Fetele aleg să se căsătorească tot mai târziu. 

                         O chestiune de alegere și atât?

Mă apropii binișor de această cifră, care sperie pe unii și încântă pe alții. Mărturisesc (public) că nu-mi doresc să mă căsătoresc la 30 de ani, nici peste 30. Depinde de mine? Într-o măsură, da. Și despre asta vreau să scriu.

Am înțeles că a aștepta și a te ruga pentru viitorul soț e ceva necesar și bun, dar nu suficient. Trebuie să fii pregătită pentru marele rol-ajutor potrivit coastei din care ai fost luată.
”Ea este îmbrăcată cu tărie și slavă și râde de ziua de mâine. Ea deschide gura cu înțelepciune, și învățături plăcute îi sunt pe limbă.” Proverbe 31:25,26. Câte fete cunoașteți care ar putea fi descrise prin aceste versete?
     Îmi veți spune că sute de femei s-au căsătorit nefiind pregătite, că nu știau unele nici cum se fierbe corect un ou sau cum să răspundă unei critici...Poate veți dori să aduceți exemple de fete copilăroase și răsfățate care au nunta peste o lună. Sunt total de acord, în viață întâlnim multe paradoxuri și lucruri care nu ar trebui să aibă loc; dar aceste fete sau femei trăiesc o iubire sau doar o căsnicie, ca să fie în rând cu lumea? Întreabă-te dacă au povestea scrisă de Dumnezeu, sau s-a ocupat vreo pețitoare, prieteni binevoitori etc.

       Navigam pe facebook în urmă cu vreo 3 zile, când am văzut poza unui cuplu. Pe el îl cunosc cât de cât. Amândoi sunt la o vârstă destul de târzie pentru căsătorie, și sunt logodiți. Uneori mă întrebam de ce el nu s-a căsătorit încă, șanse avea. Ce mi-a atras atenția la poza în care sunt împreună, a fost un grupaj de comentarii de la prietenii lor. Fete din anturajul lor, împreună cu viitoarea mireasă, glumeau cu lucruri sfinte. Sunt creștine, cel puțin așa se declară persoanele respective, și nu vin eu să contest apartenența lor la familia lui Dumnezeu, însă m-a întristat profund că au această libertate de a lua peste picior și în mod ușuratic, lucruri precum rugăciunea. 

   Sunt încă în proces de sfințire, nici pe departe ce mi-aș dori să fiu, dar de când Domnul mi-a salvat sufletul, m-a și învățat cu ce se glumește și cu ce nu. Duhul lui Dumnezeu din tine, nu te lasă să glumești sau să vorbești urât de cele sfinte. Există oameni în alte religii, precum ortodoxia sau catolicismul, care nici n-ar îndrăzni să gândească asemenea vorbe. 
Am realizat că acele fete care comentau și nu erau măritate-nu vreau să continui cu detalii despre poveste-nu sunt pregătite pentru căsătorie. Deși, au în jur de 30 de ani sau poate mai mult. 

      De ce nu se căsătoresc fetele bune, maică, care sunt credincioase, frumoase și cuminți? Atâtea mătuși cu suflet mare sau bunici se întreabă. Ne mai întrebăm și noi, fetele care venim din urmă spre vârsta de 30. Fetele astea nu sunt pregătite!
      Există desigur și excepții, cazuri în care intervin diverse motive obiective....dar, la modul general, dacă cunoști o fată de 30 care ar vrea să se mărite ( nu are chemarea de celibat), s-ar putea să nu fie pregătită. Poate soțul ei e deja pregătit, dar ea încă își permite unele lucruri de care se va rușina mai încolo. 

    Nu e niciun mare secret la mijloc, chiar dacă o fată pare a avea toate calitățile, tu nu ești în permanență cu ea să o vezi ce face în ascuns sau pe facebook ( locul unde oamenii își arată uneori fără să aibă idee cum, adevărata față); astfel că ea nu e pregătită pentru căsătorie. Asta e încredințarea mea. 

Dacă nu m-am căsătorit până acum , printre alte motive, a fost și acesta. Nu mai compătimiți sau încurajați fetele de 30 sau peste 30, de parcă ar fi niște ființe perfecte, dar ce să-i faci, dacă săracii bărbați nu le văd și sunt imaturi?! Dacă chiar aveți intenția de a le ajuta, rugați-vă pentru ele.
     Rugați-vă să fie mature și pregătite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu