miercuri, 2 octombrie 2024

Ce ,,vinzi”?


 

Dragă tânără, imaginează-ți că ieși în oraș într-o zi obișnuită și observi în centru niște afișe, pe mai multe clădiri. 

Te apropii și te blochezi. Sunt poze cu tine. În prima ești într-o rochie decoltată, în a doua porți o bluză cu umerii goi, în a treia ești la mare și ți se văd picioarele în toată splendoarea lor. În a patra ai o privire de flirt și îți scoți în evidență anumite părți ale corpului. Trecătorii se opresc lângă tine și te recunosc, la un moment dat. Îți vine să intri în pământ de rușine. Ai vrea să găsești persoana care a lipit afișele și să o dai în judecată. A pus poze cu tine, părți din corpul tău într-un loc public. Este un scenariu absurd, utopic, nu-i așa? Așa crezi? 

Dar știi că acest scenariu e real pe rețelele sociale? Știi că acolo pui poate chiar tu poze indecente, doar pentru că așa face aproape toată lumea, pentru că vrei validare și dopamină prin like-uri, pentru că decența e considerată ceva relativ și/sau demodat, pentru că vrei să pescuiești un bărbat din ,,oceanul” de profile, ori pentru că vrei să te măriți. 

Am observat de ceva timp un anumit fenomen pe Facebook. Fete trecute de o vârstă, ,,bătrâne” în concepția unora, coboară standardele și arată anumite părți din corp. Unele împing limita decenței cât se poate de mult. Mă refer la fete care merg la biserică, care s-au săturat să nu fie observate de bărbați, să aștepte prințul. 

Așa că iau frâiele în mână, pocnesc din bici, pardon, buton și pun poze, acele poze care servesc drept momeală. La un moment dat, un bărbat le va scrie, fascinat de picioarele dezvelite ori de bustul parțial dezgolit. Dragă tânără, sunt directă, poate îți par dură, dar îți descriu realitatea. 

La un moment dat, dacă te numeri printre aceste fete disperate după atenție, după un bărbat; vei sfârși în brațele unuia care te vrea doar pentru trupul tău. Ține minte! Niciun bărbat, dar niciunul credincios, devotat lui Dumnezeu, nu vrea o soție care a postat sau postează poze indecente pe internet. Dacă nu mă crezi, fă un sondaj printre bărbații buni din jurul tău. 

De ce nu vrei să păstrezi intimitatea și frumusețea corpului tău doar pentru cel care îți va fi soț? Dacă crezi că îl atragi cu trupul, să știi că nu o să-l păstrezi cu trupul. Pentru că mereu va fi o femeie mai tânără, mai frumoasă și cu un corp mai atrăgător decât al tău. Dacă vânează trupuri, are de unde alege. Și dacă te căsătorești cu un astfel de ,,vânător” nu ai nicio garanție că nu te va înșela/părăsi. Chiar dacă are fișă de membru într-o biserică neoprotestantă. Sunt prea multe drame și divorțuri în biserici pentru că ochii au văzut, au plăcut și a fost doar chimie fizică. 

Dacă nu te alege pentru cine ești ca persoană, pentru cum gândești, valorile tale....dacă nu te alege pentru că Dumnezeu te-a ales mai întâi pentru el, nu te așteaptă fericirea în căsnicie. Am văzut povești scrise de Dumnezeu și sunt minunate. Iar acele femei nu au atras prin pozele postate pe Facebook. Nici măcar o dată, o astfel de femeie nu a postat undeva o poză cu ceva dezgolit, o mică momeală pentru ,,pești”. Numește-mă demodată, dacă dorești, dar te rog să te gândești profund la aceste lucruri. 

Ești prea valoroasă ca să te ,,vinzi” într-un fel sau altul. Dumnezeu nu are nevoie de trucurile tale ca să îți aducă soțul. Nu contează cât aștepti. Da, e greu, știu prea bine, provocările și tentațiile sunt mari dar răsplata merită! Gândește-te înainte să postezi ceva: Vrei să vinzi? Ce vinzi? Și dacă nu vrei asta, de ce expui? Biblia spune că e vai de cel prin care vine pricina de păcătuire. Dacă provoci un bărbat online, ai partea ta de vină. Nu doar el e responsabil să-și păzească ochii și mintea. 

Draga tânără, alege să fii diferită, chiar dacă toți ar râde de tine, nu te-ar înțelege sau te-ar disprețui ( gen: uită-te și la asta: are 30 plus și nu se mărită, nu face nimic!). Nu e treaba ta să faci ceva. 

Poveștile scrise de Dumnezeu mi-au demonstrat clar că întotdeauna Dumnezeu face. Iar partea umană o face bărbatul primul. Și când ești tentată să lași garda și valorile mai jos, uită-te la minunile făcute de Dumnezeu. Și crede că poate să facă și în dreptul tău dacă te predai deplin Lui si aștepți în termenii biblici. 

Poți să devii în mâna lui Dumnezeu o comoară de care să se folosească. Prețul nu e mic. Când toate celelalte fete fac ce le trece prin cap, de ce ai fi diferită? Pentru că Dumnezeu și-a dat viața pentru tine și nimeni nu te iubește ca El. Și așteaptă să Îl onorezi prin ce faci zilnic. 

Dacă ai fi fata unui președinte sau rege, nu te-ai purta oricum, nu ai posta ce vrei pe rețele, te-ai feri de bârfe. Dacă ești sau spui că ești fiica Regelui Regilor, cum Îl reprezinți? 

De ce ai vrea să ,,vinzi” părți din trupul tău pe rețele, când validarea supremă poate veni doar de la Creator?!

Iubirea NU vine cu poze indecente și cu asalt de like-uri. 

,,Apele cele mari nu pot să stingă dragostea, si râurile n-ar putea s-o înece; de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreț.” (Cint.8:7)

Ce ,,vinzi”?

  Dragă tânără, imaginează-ți că ieși în oraș într-o zi obișnuită și observi în centru niște afișe, pe mai multe clădiri.  Te apropii și te ...