duminică, 11 ianuarie 2015

Inepţii la început de an


 
 "Un An Nou Fericit"- Înţeleg că anul, care este o măsură a timpului, ar trebui să fie fericit, nu noi. Facem urarea asta fără să ne gândim la ce spunem. Ar trebui să le urăm oamenilor să fie fericiţi dar să îi şi îndrumăm spre izvorul fericirii.
      "Un An Nou mai bun" în raport cu cel care a trecut. Dacă noi nu vom fi mai buni, şi la următorul revelion vom fi dezamăgiţi şi vom da vina pe împrejurări şi nenoroc, cum zic unii.
       Urările care încep cu "fie ca..." le-aş aduna pe toate dacă aş putea şi le-aş arunca la gunoi. Fie ca surse din afara noastră precum banii, norocul, prietenii etc. să facă ce? Pot ei să îţi împlinească cele mai mari nevoi ale inimii? E absurd că majoritatea oamenilor nu întreprind nimic pentru a-şi schimba viaţa, nu se ajută pe ei înşişi ci se sprijină pe aceste cârje, de care s-a scris în multe sms-uri trimise de revelion. 

      Listele de început de an. E în regulă să îţi propui obiective şi să faci promisiuni dar o poţi face oricând, nu doar la început de ianuarie. Atunci e un comportament în masă. Dacă în timpul anului ţi-ai făcut o listă cu 5 puncte şi le-ai bifat, înseamnă că ţi-ai dorit cu adevărat şi nu ai fost luat de val. 
       Deciziile proaspete care se iau ca să se "asorteze" cu noul început. Dacă numai atunci ai revelaţia că un anumit prieten e toxic pentru viaţa ta şi ar trebui să pui capăt relaţiei, oare e ceva fondat sau doar un impuls de moment ca deciziile pe care le luăm când suntem supăraţi şi le regretăm la rece?! 
        Gândeşte-te la fiecare filă albă din an pe care tu o scrii! Aş încheia cu singura urare tolerabilă care începe cu "fie ca". Fie ca Dumnezeu să ne dea înţelepciune! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

,,Dumnezeu nu e agenție matrimonială”

  V-a șocat titlul? Acesta este un articol despre un subiect greu, sensibil.  Așteptarea unui partener de viață pregătit de Dumnezeu; într-o...