joi, 6 februarie 2014

Interior de femeie

                                                             
    Există haine de zi cu zi, obiecte de zi cu zi dar nu femei de zi cu zi. Nu poţi fi comparată cu ceva ce se măsoară prin întrebuinţ
are zilnică, cum ar fi frigiderul, aragazul etc. Pe acestea, un bărbat are dreptul să le utilizeze abuziv sau neglijent, dar nu şi pe tine. Evită să îţi pui sufletul pe tava unui bărbat în schimbul unor beneficii: lucruri materiale, bani, cadouri, aventuri.

      Timpul tău, gândurile, trupul, personalitatea şi sentimentele tale sunt ceva preţios. Fiecare moleculă din ADN-ul tău a fost ţesută cu dragoste de Creator în uterul mamei tale şi atunci când erai doar un embrion în proces de formare, ochii lui Dumnezeu te vegheau şi mâna Lui scria un plan pentru viaţa mai lungă sau mai scurtă care îţi stătea înainte.
Dacă realizezi asta şi te mişti prin lume precum o regină ce îşi poartă coroana, vei observa că oamenii te vor percepe ca atare. Nu ingădui nimănui să te facă să te vezi slabă sau inferioară. 
   
              Totul incepe din mintea ta. Gândeşte-te cum te vede Dumnezeu. Tu cum te vezi? Aceiaşi imagine o vor vedea şi semenii tăi. Ce crezi despre tine ţi se citeşte în ochi şi în limbajul gesturilor, apoi se converteşte în vorbe, fapte şi comportamente. Spune-ţi într-o dimineaţă în faţa oglinzii că eşti frumoasă şi încearcă pe parcursul zilei să alungi gândurile negative şi să le înlocuieşti cu cele optimiste care conţin amintiri frumoase, citate din cărţile preferate, planuri pentru petrecerea timpului liber într-un mod plăcut; şi fă lucruri care trezesc sentimentele alea ce te fac sa zici ,,wow'', şi vei observa că oamenii te privesc cu alţi ochi.
    
   Părăseşte relaţiile care ucid tot ce e mai bun în tine. Când erai copilă te uimeai de fiecare tren cu care călătoreai şi aşteptând pe peron, ai fi dorit să îl poţi alege pe oricare în funcţie de cât de ,,interesant'' arată; ca să te aventurezi spre tărâmuri neexplorate precum cele din cărţile de poveşti. Când fetiţa lasă loc femeii, trenurile în care te urci ocolesc adesea aventurile şi te poartă spre tuneluri şi văi pustii. 
        Gândeşte-te de şapte ori înainte să urci într-un tren (decizie mare) sau trenuleţ (decizie mica).
     E mai sănătos să aştepţi câteva ,,minute'' pe un peron şi să descoperi că trenul care avea întârziere e singurul în care încape valiza ta de călătoare, iar tu te poţi aşeza confortabil să îţi savurezi călătoria. Nu uita atunci să le fluturi un zâmbet şi biletul (ne)compostat cârcotaşilor ce te privesc de pe peron.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu