luni, 5 mai 2014

Ziua bărbatului adevărat
                                                     

    Am fost înţelegătoare şi aţi primit ce aţi vrut: o zi numai a voastră, un 5 Mai. O zi în care să vă treziţi de dimineaţă şi privindu-vă în oglindă să ,,rageţi'' multumiţi: ,,Thank God, I'm a man!'', în timp ce prietenii fac coadă la uşa voastră să ieşiţi ca între bărbaţi. De îndată ce închizi uşa casei după tine ai două opţiuni. Te duci prin toate locurile ,,dure'' şi faci toate acele chestii care crezi tu că îţi pun în evidenţă trăsăturile masculine, ori îti alegi activităţi care spun despre tine că eşti un viteaz, un bărbat adevărat.

          Oare la ce ne gândim noi, femeile, când epuizăm sintagma asta?! Aş vrea să mă crezi că o femeie îşi poate da seama în primele minute după ce te-a cunoscut din ce fel de aluat eşti plămădit. Chiar dacă s-ar lăsa păcălită câteva momente de zâmbetul tău şarmant ori de privirea profundă cu care o cercetezi; în adâncul inimii o femeie ştie, deşi nu ar putea pune în cuvinte, dacă e în siguranţă cu tine. 
       Fiind pusă în postura de a sta între doi bărbaţi, ea va intui de bratul cui să se sprijine mai mult; dacă te analizează pe furiş, ea nu îţi va observa doar culoarea ochilor ci şi limbajul lor.
 Privirea ta nu va trece de gulerul de la bluza ei ci îi va căuta privirea sau îti vei pleca capul şi gestul acesta îi va spune că eşti interesat de persoana ei, şi nu de formele sau dimensiunile trupului ei.

    Tu vrei să fi un bărbat adevărat; în traducere: un neînfricat ocrotitor, un prieten, un iubit pentru care ea merită să aştepte până la durere; dar pentru a dovedi că eşti aşa, vei evita să cazi în capcanele întinse de mass-media, de creştinismul secular şi de ,,băieţeii'' cu convingeri dure. Mesajele transmise de toate aceste surse creierului tău de bărbat plantează în tine anumite convingeri despre lume şi sexul opus, pe care le descarci apoi în stilul tău de viaţă.
Ţi s-a spus poate că noi suntem complicate şi nu trebuie să munceşti ca să înţelegi 
o femeie. Oricum te vei izbi de diferenţele dintre structura ta interioară şi a noastră. 
       Deci, doar un băieţel în corp de bărbat se opreşte la diferenţele care îl jenează sau îl enervează, în timp ce un bărbat va considera o aventură nesfârşită cunoaşterea şi acceptarea tuturor laturilor unei femei. 

    Un bărbat adevărat ştie că din spatele unor gratii de tristeţe, timiditate sau ruşine, inima unei femei curate şi credincioase doar unui El, îşi cântă cântecul. 
El îi va auzi versurile dacă exersează ,,piesa'' cu toate femeile din viaţa lui ( mama, soră, verişoare etc.) în aşteptarea femeii potrivite.

În ziua în care o vei vedea prima oară nu te vei trezi că cineva aruncă peste tine o mantie invizibilă ţesută din calităţi şi talente; ci tu ar trebui să o ai deja dacă ai repetat cântecul prieteniei, politeţii, bunelor maniere, cavalerismului, tandreţei, înţelegerii, iubirii Agape cu mama sau cu sora ta. Noi ne gândim că dacă te răsteşti la sora ta sau îi trânteşti uşa în nas, vei face la fel şi cu soţia ta, poate nu la inceput însă cu siguranţă după ce desfaci ,,borcanul cu miere.''

       O dorinţă care nu se stinge în sufletul unei femei este visul în care el nu apare ca un ,,vânzător'' de ,,te iubesc'' în stânga şi în dreapta ci ca un prinţ care trăieşte după eticheta împărăţiei Cerului; prin urmare el nu se poate amesteca printre bărbaţii obişnuiţi ce spun oricărei amice ,,Îmi eşti dragă'' şi, nu au nici o problemă să îşi atingă, îmbrăţişeze sau sărute ,,bunele prietene''. 
Un bărbat adevărat nu va gândi că poate fi doar prieten cu o fată, chiar dacă el poate discuta cu oricine pe diverse teme, însă îşi păstrează ascunse sentimentele, visele, dorurile, amintirile, luptele şi cuvintele dulci doar pentru o ,,Ea''.

Cineva spunea că în dragoste nu există decât două stări: ori taci, ori vorbeşti. 
Stare intermediară nu există. Realizezi cât de grijuliu trebuie sa fii cu tăcerile şi conversaţiile tale ca să nu se ajunga la percepţii false ale realităţii dintre tine şi orice femeie cu care ţi se intersectează paşii? Unele dintre noi sunt mai visătoare şi s-ar putea să îţi citească printre rânduri exact opusul a ceea ce simţi doar pentru că nu ai ştiut să pui limite foarte clare.

     Care sunt locurile frecventate de un bărbat puternic? Dacă îţi vine în minte mai întâi sala de sport sau terenul de fotbal, şi nu locul unde îţi pleci genunchii pentru întâlnirea dintre tine şi Dumnezeu; dă-mi voie să îţi spun cu strângere de inimă că o femeie îşi doreşte un bărbat care să îşi dea viaţa pentru ea, nu neapărat la propriu ci să o pună pe ea înaintea lui în toate domeniile; însă un astfel de bărbat e un om al rugăciunii, nu un fluturaş care zboară mereu de la mall la fotbal sau la ştrand cu prietenii.
 Sigur că linia ta de discuţii cu Dumnezeu trebuie să fie deschisa oricând, cu siguranţă sportul e sănătos în doze echilibrate şi, nu ne imaginăm că viteazul lui Dumnezeu e un bărbat cu înfăţişare de om al peşterii cu o viaţă ciudată şi singuratică; dar ceea ce cauţi şi doreşti mai întâi în fiecare nouă zi, te reprezintă. Fie eşti un prinţ, fie un cerşetor dupa plăceri de o clipă.

   Nu poţi să îţi împaci conştiinţa şi prietenii libertini, în acelaşi timp. Chiar în biserică e un mare risc să îţi faci un cerc de prieteni fără să apelezi la sfatul lui Dumnezeu care cunoaşte intenţiile şi inimile, pentru că de cele mai multe ori ei te vor duce la activităţi de petrecere a timpului liber care nu au nimic în comun cu principiile tale declarative.     

     Dacă eşti un bărbat adevărat, nu te vei putea folosi de scuza că toate lucrurile ne sunt permise dar nimic nu trebuie să ne domine sau de pretextul jalnic că trebuie să faci aceleaşi lucruri ca şi necredincioşii pentru a-i câştiga.
 Poţi câştiga pe cineva care se uită la ,,Twilight''sau filme de acţiune şi ascultă rock, dacă şi tu faci acelaşi lucru? 
    Ce îi oferi tu diferit, o altă versiune ,,creştină'' de poveste cu vampiri?! Oare nu e cea mai ironică şi crudă minciună a diavolului aceea că dacă punem cuvântul ,,creştin'' înaintea unui alt cuvânt aparent cuminte, suntem în regulă şi încă şi un exemplu demn de urmat pe deasupra. Un bărbat puternic în credinţa sa, se va uita la filmele la care şi Dumnezeu s-ar uita împreună cu el, şi va aplica aceiaşi regulă muziciii, hainelor sau prietenilor. Cei care aleg calea mai largă, ajung doar o versiune a ceea ce ar fi putut deveni; sufocaţi de plânsul lor fără glas.

   Câteva dintre gândurile unei femei despre viziunea cu privire la tine ,,El-lule'' ţ
i-au fost dedicate ca să meditezi de ziua ta, ziua bărbatului adevărat...zi care ar putea fi aceea în care te trezeşti păşind în visurile pe care le are Dumnezeu pentru tine, alături de promisiunea Lui că odată inima unei femei alese îţi va mulţumi.

Un comentariu:

  1. În timp de mă odihneam azi un pic dintr-o dată mi-am adus aminte că e 5 mai, ziua bărbatului.
    Îmi plac gândurile tale. Avem nevoie de bărbați adevărați, de bărbați care trăiesc diferit!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere