marți, 6 decembrie 2016

Dacă ma iubesti, Doamne...Nu iti vine cateodata sa strigi, dintr-o inima care sufera si plange, catre Cel care iti este Tata: Daca ma iubesti, de ce ai ingaduit sa trec pe aci? Puteai sa elimini problema asta din viata mea sau sa o faci sa treaca pe langa mine.”

Strigatele din suferinta contin diverse mesaje si ne adresam lui Dumnezeu cum am vorbi cu un prieten sau membru al familiei, care a uitat sa faca ceva pentru noi: Daca ma iubesti, de ce nu mi-ai luat cadou de ziua mea? Daca ma iubesti...

Cuvintele acestea au fost rostite de atatea ori de-alungul veacurilor si azi mi-a venit sa le rostesc catre Domnul. Daca ma iubesti, de ce sufar de atatia ani? De ce nu sunt vindecata intr-o singura zi de rana mea? Dimineata citisem versetele din Iacov capitolul 1 si am inteles in timpul zilei ca tocmai IUBIREA Lui ne ingaduie in incercari cu un scop.
”Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari, ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdare.
Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, intregi si sa nu duceti lipsa de nimic.
Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.”

Cuvintele nu sunt acceptate usor de logica umana, ba chiar o contrazic
Noua ni se pare ca nu ducem lipsa de nimic si suntem completi cand primim ce asteptam, cerem si dorim de la Dumnezeu, dar aici ni se spune ca in procesul de asteptare si pregatire trebuie sa ne bucuram de parca am fi capatat totul, deoarece se lucreaza in noi; Marele Sculptor isi desavarseste fapturile folosind suferinta, dar numai cat sa ne schimbe si sa imprime caracterul Lui in noi; nu pana ne frange sau imbolnaveste. 

Cine se poate bucura de un cadou si IN TIMP ce il asteapta, nu DUPA ce l-a primit? 
Numai un copil al lui Dumnezeu.

Daca ma iubesti, Doamne, de ce eu, de ce aici?
” Pentru ca te iubesc, te trec prin felurite incercari si Eu nu iti cer sa intelegi, ci sa te bucuri. Vei intelege dupa aceea. Sa te bucuri nu de suferinta, ci de procesul prin care te fac desavarsit, de ce pun in tine si te invat in timp ce suferi si plangi, si te frangi pe roata Olarului. Iti lipseste intelepciunea cand treci prin incercari, apelezi la logica umana si privesti la ce vezi cu ochii si auzi cu urechile; dar in acest timp al cuptorului, cere intelepciune.”

Nu la intamplare, dupa ce Iacov scrie despre felurite incercari, pare ca schimba brusc subiectul si sare la altul despre intelepciune. 
Suferinta si intelepciunea nu pot fi separate. Biblia mai spune ca nu varsta da intelepciunea, si putem intelege ca, prin suferinta dobandim intelepciunea si dupa ce vom iesi din cuptor, vom putea intari pe fratii nostri.
Daca vreunuia ii lipseste intelepciunea...nu cand lucreaza, vorbeste, predica etc., ci cand trece prin incercari, asta e contextul; sa o ceara cu credinta. 

Nu cred ca exista om care sa nu caute sa inteleaga cand trece prin suferinta si sa explice prin LOGICA, dar acestea sunt greselile pe care Iacov ne spune sa le evitam. 
Bucura-te, nu cauta sa intelegi. 
Da, e o nebunie din punct de vedere uman dar daca nu mai traim noi, ci Cristos traieste si se odihneste in noi, e firesc si usor la un moment dat.
”Daca ma iubesti” devine ”pentru ca ma iubesti...”


2 comentarii:

  1. Ce frumos ai scris! Asa este...prin durere Dumnezeu ne prelucreaza si ne invata lectii pretioase. Intelepciune in durere, sa stii ca nu prea m-am gandit la asta, dar acum ca citesc, are sens. Sper ca Dumnezeu sa ne cerceteze gandurile si sa ne dea intelepciune de la El ca sa putem intelege si sa putem fi multumitori oricand, in special in incercari.

    Iti doresc o saptamana plina de intelepciune de sus si de bucurie a asteptarii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Lavi pentru ganduri. Le pretuiesc. Ma bucur ca ma citesti constant :) Iti doresc o saptamana plina de pace si bucurie.

    RăspundețiȘtergere