sâmbătă, 22 octombrie 2016

Bărbat dezamăgit de pocăite, caut soțieL. este un tânăr de religie ortodoxă și are rude penticostale. L. nu este inițiala numelui real. El provine dintr-o familie bogată și lucrează într-un domeniu de succes. Sper că L. nu va ajunge să-mi citească blogul, însă am simțit că povestea lui trebuia împărtășită.

Fetelor, citiți și luați aminte! De fapt, postarea nu vreau să fie despre el , cât despre pietrele de poticnire din bisericile noastre evanghelice. Pietrele de poticnire putem fi noi, fetele.

Acele fete care umblă pe două căi, cu lumea 6 zile din săptămână și duminica se duc pioase la biserică. L. a dus o viață morală, în general și a căutat o fată serioasă, care să nu fi umblat prin cluburi. L-a atras ideea de a-și căuta ca viitoare parteneră o fată pocăită. 

Aici, e discutabil. O fată pocăită nu se va înjuga cu un necredincios, ci va aștepta ca el să se întoarcă la Domnul din toată inima, pentru El, nu pentru ea. Apoi, s-ar putea gândi amândoi la o eventuală relație. Dar tânărul nostru nu s-a gândit așa departe, s-a considerat cuminte și în naivitatea lui, a crezut că dacă o fată merge la pocăiți , chiar e pocăită și ar fi soția perfectă. 

      L. a cunoscut o fată care purta eticheta de pocăită. Era ce și-a dorit, ba mai mult, și familia lui o îndrăgea și proaspătul cuplu a dus relația spre căsătorie. L. a mers cu ea la biserică și probabil că s-ar fi botezat ca să se poată cununa cu ea. Într-o seară însă, lumea lui roz s-a întunecat. A sunat-o pe iubita lui și când a întrebat-o ce face , ea a răspuns dezinvolt că se pregătește să meargă la...club de noapte. Lui, tânăr ortodox, nu i-a venit a crede ce aude. Șocul și dezamăgirea l-au determinat să rupă relația cu ea. L. este dezamăgit profund, datorită unei fete care a înțeles greșit pocăința. 

Fetelor, noi nu le putem spune oamenilor să privească doar la Isus, dacă pretindem că în noi trăiește Isus. Ce ar face atunci Isus în locul tău? Ar purta haine provocatoare, ar umbla în locuri de distracție, ar flirta șase zile pe săptămână, purtând o mască de cumințenie și seriozitate? Suntem responsabile de impresia pe care o lăsăm băieților necredincioși. Nu trebuie să întrăm în relații cu ei, dar trebuie să fim un model care să atragă spre Cristos, pentru orice băiat cu care interacționăm la școală, locul de muncă, în magazin, oriunde. 
        Nu vreau să judec un cult religios, constat doar că nu e primul caz în bisericile penticostale. Un unchi de-al meu obișnuia când era tânăr să meargă și la biserică, și la discotecă și mare i-a fost surpriza să întâlnească în discotecă fetele cu batic , care duminica erau active în biserică. Ele i-au cerut să nu spună nimănui că le-a văzut. 
S-ar fi dat de gol reciproc oricum, doar unchiul meu juca și el teatru. 

Din orice biserică am face parte, dacă nu trăim fără compromis, vom fi judecate și arătate cu degetul de către necredincioși, și mai putem îndrăzni să chemăm pe cineva la biserica noastră? Dumnezeu să trezească tinerii pentru a fi lumini. ”Rămâi în Lumină, râmâi în Cristos; lumina ( nu întunericul) aduce lumină.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu