duminică, 16 iunie 2024

Copila veselă și marea decizie

 

O copilă mică și plină de veselie, se joacă în aer liber. 

În lumea ei nu sunt griji. E ca un fluturaș. E liberă. Își deschide ,,aripile” spre oricine îi zâmbește și i se adresează cald. Însă, zilele trec. Tatăl își cheamă prietenii acasă. 

Băutura curge. Zilele de vară sunt marcate de țipetele găștii, de râsete și vorbe murdare. Mama e supărată. Nu le stă în cale. Probabil, dincolo de neputința și frustrarea resimțite în fața capului familiei dedat la băutură, e și dorința de a proteja inocența copilei. Oare poate? Și cât timp va reuși să o ferească de mizerii? 

La ceas de seară, se aude țipătul grosolan al bărbatului. Nu se știe cu cine se ceartă, ce îl nemulțumește.

Consoarta îl răbdă. Copila, oare ce e în sufletul ei? Ce va povesti peste ani? Chiar dacă nu e abuzată fizic, chiar dacă nu își vede mama bătută (sau poate se întâmplă dincolo de ușile închise), fiecare țipăt, fiecare vorbă urâtă sau murdară, îi pângărește sufletul. 

Ea e prea mică ca să scrie despre asta. Să realizeze toate astea.... Ce fel de femeie va deveni? Va ajunge cu un bărbat bun? Copilele care cresc într-un mediu cu petreceri, alcool etc., ori ajung să ducă același stil de viață, ori vor face tot ce ține de ele să îl evite, să nu repete greșelile părinților. 

Dar dacă nu vrei să ai o copilă a cărei inimă să o frângă chiar tatăl ei, dragă tânără, nu alege un soț de capul tău. Cere-l de la Dumnezeu. E Singurul care vede inima omului, care cunoaște totul. El știe viitorul, știe dacă mariajul tău cu un anumit el ar fi o închisoare sau o binecuvântare. 

Viitorul tău copil merită să aștepți un bărbat care trăiește pentru Dumnezeu, un bărbat care nu se atinge de băutură, nu se bălăceste în mocirla păcatelor cu un anturaj nociv. E grea asteptarea? Da, de multe ori da! Dar și binecuvântarea este pe măsură. 

La ceas de seară, în seri de vară, în casa ta nu se vor auzi țipete, perechea ta nu îți va călca dragostea în picioare, iar copila ta nu va plânge speriată. 

Când alegi cu Dumnezeu un bărbat, alegi și un tată bun pentru copiii tăi. Iar dacă ești una dintre aceste ,,copile” marcate de un trecut dureros, să știi că Dumnezeu vindecă și restaurează. Doar Cel care a creat omul, îl poate repara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce ,,vinzi”?

  Dragă tânără, imaginează-ți că ieși în oraș într-o zi obișnuită și observi în centru niște afișe, pe mai multe clădiri.  Te apropii și te ...